Θερμή υποδοχή επεφύλασσε η Ξάνθη στο πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα του Meat Place Tour, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην πόλη στο πλαίσιο μιας σειράς ημερίδων, που πρόκειται να υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα και τις διοργανώνει το περιοδικό για την αγορά κρέατος Meat Place.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Z Palace” και η αίθουσα συνεδριάσεων γέμισε ασφυκτικά από τους 160 συμμετέχοντες – επαγγελματίες του χώρου και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης και τελούσε υπό την αιγίδα της Ανατολικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης (Α.Μ.Θ.).

Η περιφέρεια Α.Μ.Θ. στη 2η Meat Days

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών»έδωσαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, οι οποίοι χαιρέτισαν την προσπάθεια και δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν έμπρακτα όντας παρόντες και στην 2η διοργάνωση της έκθεσης Meat Days που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20-21 Οκτωβρίου του 2013.

Εκεί οι επιχειρήσεις Παπαδόπουλος Απόστολος & Σία ΟΕ, Κόσμος ΑΕ και Σαρήμπογιας ΑΕ είχαν διαπρέψει με την παρουσία τους και τα προϊόντα τους συμμετέχοντας στην 1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων. Για το λόγο αυτό βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη. Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών κ. Θωμάς Χαρίσης, ο οποίος τοποθετήθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γιώργος Μπατζακίδης στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αθρόα προσέλευση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κρέατος και για το ενδιαφέρον που έδειξαν έμπρακτα και με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της περιφέρειας.

Το «παρών» όμως έδωσαν και οι υπόλοιποι νομοί της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δια μέσου των προέδρων: Παρευρέθηκαν, δηλαδή, όλοι οι πρόεδροι των Σωματείων κρεοπωλών της Περιφέρειας, δηλαδή, της Δράμας, της Καβάλας, της Ροδόπης και του Έβρου.