Τεχνολογία κρέατος

FTS  food technology solution (ενότητα κρέας και για προϊόντα με βάση το κρέας)

Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας τροφίμων και τον σχεδιασμό προϊόντων, σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες, την οποία και αντιπροσωπεύει.

Αντικείμενό της είναι η υποστήριξη της βιομηχανίας κρέατος.

Διαθέτουμε:

  • Μακρόχρονη εμπειρία στην έρευνα αγοράς.
  • Εξαιρετική τεχνολογία και τεχνογνωσία.
  • Προδιαγραφές.
  • Εργαστηριακή Υποστήριξη.
  • Διαδικασία τεκμηρίωσης και σύνταξη μελετών για προϊόντα Προστατευμένης Ονομασίας και Προέλευσης, Προστατευμένης Γεωγραφικής ένδειξης
  • και για Ιδιότυπα και Παραδοσιακά προϊόντα.
  • Συμφωνία με πρότυπα (βιολογική γεωργία AGRO κ.λ.π.)
  • Ενδείξεις Ετικέτας (απαιτήσεις νομοθεσίας, ισχυρισμοί διατροφής,προέλευσης κ.λ.π.)

Λαμβάνοντας υπόψη το ευρύτερο φάσμα των τάσεων και των επιθυμιών των καταναλωτών όπως:

Αυθεντικότητα   Πρωτοτυπία   Ελαφρύτερα   Υγιεινότερα   Φρεσκότερα

Βάση των παραπάνω παραγόντων και τηρώντας τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών- τον Υγειονομικό Κανονισμό και την Αγορανομική Νομοθεσία, πετύχαμε για εσάς τα παρακάτω:

  • Φτιάχνουμε στο χώρο σας προϊόντα εξατομικευμένα και μοναδικά για λογαριασμό σας.
  • Αυξάνουμε τη διάρκεια ζωής των προϊόντων σας, διατηρώντας παράλληλα υψηλά standards υγιεινής και ασφάλειας.
  • Δημιουργήσαμε ένα ειδικό μείγμα στα προϊόντα κιμά για 30% προσθήκη νερού, ενώ παράλληλα δημιουργείται η αίσθηση <σπιτικού> προϊόντος.
  • Αναπτύξαμε μια μοναδική τεχνογνωσία για το γύρο και τον τρόπο παραγωγής του (διατήρηση βάρους στο ψήσιμο).
  • Δημιουργήσαμε προϊόντα με οξυγαλακτικά βακτήρια (starter cultures), ειδικά για προϊόντα ωρίμανσης (λουκάνικα, σαλάμια κ.τ.λ.).

Τα προϊόντα μας , εφαρμοζόμενα πάνω στο κρέας και στα προϊόντα του,

  • Αποτρέπουν την ανάπτυξη των ανεπιθύμητων μικροργανισμών έτσι ώστε να επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής τους,
  • Μειώνουν την απώλεια των χυμών κρέατος,
  • Υποστηρίζουν το δέσιμο κατά την διάρκεια της επεξεργασίας,
  • Ενισχύουν την ανάπτυξη του χρώματος και καθυστερούν το γκριζάρισμα,
  • Καθυστερούν την οξείδωση των λιπιδίων  και την δημιουργία γλίτσας στα αεροστεγώς συσκευασμένα προϊόντα κρέατος.
  • Διατηρούν την γεύση του κρέατος και των προϊόντων του.

Μοναδικές λύσεις και τελικά προϊόντα προσαρμοσμένα στις επιθυμίες των πελατών μας για :

  • Παστουρμά
  • Κοτόπουλα
  • Γύρο
  • Σουβλάκια
  • Σουτζουκάκια-κεφτεδάκια
  • Κεμπάπ
  • Φιλέτα
  • Μπριζόλες χοιρινές-μοσχαρίσιες
  • Προσούτο
  • Σαλάμια (όλων των ποικιλιών)
  • Μπέικον
  • Λουκάνικα
  • Ποικιλίες συνοδευτικών σαλτσών