ISO
Η SCG μπορεί και εφαρμόζει τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ στην πράξη.
- Εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής.
- (ISO 22.000:2005 , PAS 220 , FSSC 22000 , IFS , BRC , GFS , HACCP)
- (ISO 9001:2.008 (ποιότητας))
- AGRO 1-1, 2-1, 2-2, 3-1, 3-2, 3-3, 3-4, 4-1, 4-2.
- (παραγωγή προϊόντων ποιότητας.
- ISO 14001 και Ευρωπαϊκός Κανονισμός 761/2001
- (ΕΜΑS περιβαλλοντική διαχείρηση).
- Συστήματα Ιχνηλασιμότητας.
- Συστήματα Διαχείρισης κρίσεων (ανακλήσεις κ.λ.π.).
- Μελέτη , σχεδιασμός, εγκατάσταση και εκπαίδευση προσωπικού.
Αναλυτικότερα :
1. Αρχική μελέτη – διάγνωση προαπαιτουμένων GHP & GMP’s
2. Εκπόνηση εγχειριδίου, οργανογράμματος, περιγραφών θέσεων εργασίας
3. Διακριβώσεις οργάνων – μηχανολογικού εξοπλισμού
4. Μελέτη γραμμών παραγωγής, προϊόντων, ανάλυση κινδύνων
5. Μελέτη κρίσιμων σημείων ελέγχου (HACCP) – ΕΚ 852, άρθρο 5
6. Κωδικοποίηση προϊόντων, μελέτη και εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας – ΕΚ 178 άρθρο 18.
7. Προδιαγραφές προϊόντων (διατροφική αξία – αλλεργιογόνα – GMO)
8. Μελέτη συσκευασίας προϊόντων – σημάνσεις – διατροφικές επισημάνσεις – διατροφικοί ισχυρισμοί – ΕΚ 1924.
9. Μελέτη διαχείρισης κρίσεων – διαδικασιών ανάκλησης
10. Εκπαίδευση προσωπικού – εφαρμογή του συστήματος
11. Επιθεώρηση – 1η ανασκόπηση του συστήματος – διορθωτικές ενέργειες.
12. Επιθεώρηση από τον φορέα – απονομή πιστοποιητικού.