ISO

Η SCG μπορεί και εφαρμόζει τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ στην πράξη.

  • Εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και υγιεινής.
  • (ISO 22.000:2005 , PAS 220 , FSSC 22000 , IFS , BRC , GFS , HACCP)
  • (ISO 9001:2.008 (ποιότητας))
  • AGRO 1-1, 2-1, 2-2, 3-1, 3-2, 3-3, 3-4, 4-1, 4-2.
  • (παραγωγή προϊόντων ποιότητας.
  • ISO 14001 και Ευρωπαϊκός Κανονισμός 761/2001
  • (ΕΜΑS περιβαλλοντική διαχείρηση).
  • Συστήματα Ιχνηλασιμότητας.
  • Συστήματα Διαχείρισης κρίσεων (ανακλήσεις κ.λ.π.).
  • Μελέτη , σχεδιασμός, εγκατάσταση και εκπαίδευση προσωπικού.

Αναλυτικότερα :

1.    Αρχική μελέτη – διάγνωση προαπαιτουμένων GHP & GMP’s

2.    Εκπόνηση εγχειριδίου, οργανογράμματος, περιγραφών θέσεων εργασίας

3.    Διακριβώσεις οργάνων – μηχανολογικού εξοπλισμού

4.    Μελέτη γραμμών παραγωγής, προϊόντων, ανάλυση κινδύνων

5.    Μελέτη κρίσιμων σημείων ελέγχου (HACCP) – ΕΚ 852, άρθρο 5

6.    Κωδικοποίηση προϊόντων, μελέτη και εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας – ΕΚ 178 άρθρο 18.

7.    Προδιαγραφές  προϊόντων (διατροφική αξία – αλλεργιογόνα – GMO)

8.    Μελέτη συσκευασίας προϊόντων – σημάνσεις – διατροφικές επισημάνσεις – διατροφικοί ισχυρισμοί – ΕΚ 1924.

9.    Μελέτη διαχείρισης κρίσεων – διαδικασιών ανάκλησης

10.  Εκπαίδευση προσωπικού – εφαρμογή του συστήματος

11.  Επιθεώρηση – 1η ανασκόπηση του συστήματος – διορθωτικές ενέργειες.

12.  Επιθεώρηση από τον φορέα – απονομή πιστοποιητικού.